+359 32 600 700 | 
office@profilink.eu

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПРОЗОРЕЦ С

EPDM

УПЛЪТНЕНИЕ

СЕРИЯ Z

Защо използваме EPDM уплътнение?

Уплътненията в PVC прозорците оказват значително влияние върху параметрите на прозорците като водонепропускливост, звукоизолация, въздухопропускливост, устойчивост на многократно отваряне и затваряне и най-вече топлопропускливост.

Защо доброто уплътнение е важно?

Прозорецът е елемент от къщата, който предпазва интериора от неблагоприятни атмосферни условия като дъжд, вятър, студ и сняг. Чрез уплътняване на връзката между движещата се част на прозореца (крилото) и неподвижната част (рамката), притокът на студен въздух се ограничава. До каква степен тази защита е ефективна, зависи от правилната инсталация и изпълнение на уплътненията, които предпазват частите на прозореца в рамката на прозореца. По дефиниция уплътнението е проектирано по такъв начин, че да осигурява по-добра плътност на прозорците и да предпазва вътрешността на къщата от излизането на топлина навън. Благодарение на доброто уплътнение, стаите са защитени и от прекомерно проникване на въздух или вода, проникване на прах, миризми и шумове.

Какво е EPDM

EPDM означава етилен-пропилен-диенови каучук - материал направен на основата на естествен каучук.

Защо EPDM?

EPDM има уникални физически и експлоатационни свойства, които го правят изключително подходящ за приложение при произвеждането на прозорци. Благодарение на тези предимства е перфектният материал за производството на уплътнения. За разлика от пластмасовите уплътнения (TPE), EPDM предлага висока устойчивост и херметичност, устойчивост на стареене, устойчивост на променящи се метеорологични условия, включително ниски и високи температури. EPDM уплътненията са без пукнатини и се характеризират с висока якост на опън, скъсване или натиск, висока еластичност на уплътнителните профили и бързо връщане към първоначалната им форма. Това ги прави идеални за запечатване на слаби места в прозорците, особено в ъгловата зона.

В заключение може да кажем, че, производителите на прозорци отдавна са признали колко важен е правилният материал за производството на уплътнения. Има значително влияние върху параметрите на прозореца.

В сравнение с други материали, EPDM е ненадминат поради следните предимства:
Устойчивост на слънчева радиация (UV лъчение)Висока устойчивост на атмосферни влияния като влага, водни пари, температура и др.
Добри свойства при високи температури до +110 ° C
Гъвкавост при ниски температури до -40 ° C
Отлична еластичност (устойчиви на често затваряне и отваряне)
Устойчивост на прах
Устойчивост на стареене
Устойчивост на обезцветяване
© Copyright Profilink
map-markerfacebook-squarelinkedin-squarephoneenvelopeyoutube-square